Reklam
Darbeci askerler Yunanistan'da

Darbeci askerler Yunanistan'da

Fetullahçı Terör Örgütün (FETÖ) darbe girişimine katıldığından sonra Yunanistan’a kaçmış olan darbecini askerlerin 2’sinide iade edip edilmeyeceğini 23 Ocakta karar vereceklerdir.

GÜNCEL - 2017-01-10 22:55:54 Bu içerik 815 kez okundu.

Fetullahçı Terör Örgütün (FETÖ) darbe girişimine katıldığından sonra Yunanistan’a kaçmış olan darbecini askerlerin 2’sinide iade edip edilmeyeceğini 23 Ocakta karar vereceklerdir. Darbeci 8 askerlerden olan Süleyman Özkaynakçı ile Bilal Kurugül, Yunanistan’da yüksek mahkemede (Arios Pagos) hakimin karşısına çıkmıştır.

Mahkemede askerlerin avukatları da bazen eski Adalet Bakanı Mihalis Statopoulos’un da olduğu bir grupta bilirkişi de dinlenmiştir. Mahkeme sonrasında savcı, askerlerin, adil yargılanmalarının hakkında endişeleri hakkında iade edilmemelerini istemiştir.

Hakimlerin karar vermelerinin üzerine 23 Ocak’ta mahkemenin yeniden toplanmalarına karar verilmiştir. Diğer askerlerin hakkında duruşmaların da bu hafta içerisinde yapılacaktır.

Darbe girişiminin sonrasında askeri bir helikopter ile Yunanistan’a kaçmış olan 8 darbecilerin Türkiye’ye iadesiyle alakalı kısa bir süre önce Atina’da ki temyiz mahkemesinde görülmüş olan üç ayrı duruşma sonrasında, 3 asker için de Türkiye’ye iade talebi onaylanmıştır.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER