Reklam
Araç Sınıfları Nelerdir?

Araç Sınıfları Nelerdir?

HGS bakiye yükleme işlemleri online HGS yükleme, bankadan HGS yükle ve kredi kartı ile HGS yükleme seçenekleri ile istenildiği zaman HGS yükleme işlemlerinin yapılabilmesini sağlanmıştır.

MAKALE - 2016-11-04 21:53:30 Bu içerik 2303 kez okundu.

HGS bakiye yükleme işlemleri online HGS yükleme, bankadan HGS yükle ve kredi kartı ile HGS yükleme seçenekleri ile istenildiği zaman HGS yükleme işlemlerinin yapılabilmesini sağlanmıştır.Böylece yapacağınız yüklemeler ya da vereceğiniz talimatlar ile hem borçlanmayacak hem bakiyenizi takip edebilecek hem de bakiyeniz bitmesi ile ilgili sıkıntı yaşamamış olacaksınız. Hızlı Geçiş Sistemleri’nde yapılan ücretlendirmeler indirimli fiyattan ücretlendirilmek ile beraber, her aracın ait olduğu sınıfa göre bir ücretlendirme yapılır.

Köprü ve otoyollarda HGS kartı kullanan araçlar 5 sınıfa ayrılıp bu sınıflar üzerinden ücretlendirilir. Motosikletler ve otomobiller 1. sınıf araç grubu olarak Hızlı Geçiş Sistemi’ne üye olabilir. HGS kullanan sürücülerinin, araçlarının ait oldukları sınıflarına uygun olarak HGS elektronik kartı kullanmaları gerekmektedir. Aksi halde, sınıf uyumsuzluğu süreklilik arz eden kullanıcıların Hızlı Geçiş Sistemi hesapları Kara Listeye girer.

 

1.Sınıf Araçlar: Bu sınıfta yer alan araçlar dingil aralığı 3.20 metrenin altında yer alan araçlar olarak belirlenmiştir. Arazi taşıtı, minibüs, kamyonet, otomobil ve motosiklet gibi araçlar 1. sınıf araçlar grubunda yer almaktadır.

 

2.Sınıf Araçlar: Bu sınıfta yer alan araçlar dingil aralığı 3.20 metre ve 3.20 metrenin üzerinde yer alan her çeşit 2 dingilli araçlar olarak belirlenmiştir. Otobüs, kamyonet ve minibüs gibi araçlar 1. sınıf araçlar grubunda yer almaktadır.

 

3.Sınıf Araçlar: Bu sınıfta yer alan araçlar dingil sayısı 3 adet olan her çeşit araç olarak belirlenmiştir. Otobüs, kamyon benzeri araçlar 3. sınıf araçlar grubunda yer almaktadır.

 

4. Sınıf Araçlar: Bu sınıfta yer alan araçlar dingil sayısı 4 ve 5 tane olan her çeşit araç olarak belirlenmiştir. Tır gibi araçlar 4.sınıf araçlar grubunda yer almaktadır.

 

5.Sınıf Araçlar: Bu sınıfta yer alan araçlar dingil sayısı 6 ve daha çok olan treyler ve kamyon gibi araçlar olarak belirlenmiştir.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER