Reklam
Sürekli bilgisayar başında olanlara 'göz sağlığı'

Sürekli bilgisayar başında olanlara 'göz sağlığı'

SAĞLIK - 2016-10-22 11:37:23 Bu içerik 3203 kez okundu.

Günümüzde bilgisayar kullanımı oldukça artmış olması nedeniyle göz problemlerinde de artış yaşanmaya başlandı  . Teknoloji her ne kadar gelişmiş olsa da göz sağlığı konusunda henüz istenilen noktaya ulaşılamadı bu nedenle her zaman olduğu gibi bu konuda alternatif çözümlere bakmak gerekiyor. İlk olarak gün boyu bilgisayar başındaysanız kesinlikle size göre bir yazı olduğunu belirtelim .

 

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, İşi için sürekli bilgisayar başında olan kişinin de sosyal medyada dolaşan kişinin de göz problemleri yaşadığını ifade belirtti. Atabay, göz hastası olan kişilere bilgisayar başında gözlük kullanmalarını tavsiye ediyor.

 

Yorgun gözler için masaj:
 
1. Ellerinizi birbirine sürterek ısıtın. Avuç içlerinizle gözlerinizi kapatın ve parmaklarınızı iyice kapatarak yapabildiğiniz kadar karanlık bir alan oluşturun. Isı ve karanlığın 2-3 dakika boyunca tadını çıkarın.
 2. Ellerinizi nazikçe yanaklarınızdan kulaklarınıza doğru kaydırın ki bu bölgedeki kan akışı hızlansın. Bunu 6 kere tekrarlayın.
3. İşaret ve orta parmaklarınızın iç kısmını kaşlarınızın tam iç kısmına yerleştirin. Parmaklarınızı hareket ettirmeden, kaşlarınızın dış köşelerine baskı uygulayın, bekleyin ve bırakın. Ellerinizi gözlerinizin altına kaydırın (göz altındaki hassas deriyi pas geçin) ve yüzünüzün içinden (burun bölgesinden) dışına yani kulaklarınıza doğru ellerinizi hareket ettirin. Bunu yaptıktan sonra her defasında başlama bölgesine geri dönüp aynı hareketi 3 defa tekrarlayın.

 

4. Göz çevrenizdeki bölgeye parmak uçlarınızla, küçük ve nazik vuruşlar yapın ve masajı gözlerinizi birkaç defa kırparak ve sıkıca kapatarak masajı sonlandırın.
 
Unutmayın gözler satın alınabilen bir eşya değildir kaybedildiği zaman çok geç olabilir . 
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER