Reklam
İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Nedir?

İş yerinde işlerin yürütülmesi esnasında bazı zamanlarda sağlığa zarar verebilecek koşullar meydana gelebilir. İş yerinde sağlığa zarar verecek koşullardan korunmak için bazı sitemli çalışmaların yapılması iş sağlığı ve güvenliği kapsamında değerlendirilir. İş sağlığı konusu Avruba Birliği’nde 1980 yıllarında ele alınmaya başladı.

YAŞAM - 2016-10-09 17:21:50 Bu içerik 4703 kez okundu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında Yapılan Çalışmalar

Çalışanları korumak özellikle iş sağlığı kapsamının ana amacıdır. Çalışanları; meslek ve iş kazalarına korur ve beden ile birlikte ruh bütünlüklerini de sağlar. İş yerinde üretim güvenliği arttığı zaman verimde artar. İş güvenliği ve verimin artması ise ekonomik açıdan çok önemlidir. İş yerlerinde özellikle güvensiz çalışma ortamları bir risk faktörüdür. Makinelerin patlaması, devre dışı kalması, yangın ya da tüm tehlikeli durumlar iş güvenliğini ve çalışanları da tehlikeye atar. Bu gibi durumların ortadan kalması iş güvenliği ile sağlanır.

İş Sağlığı ve Güvenliği için Alınacak Tedbirler

İş sağlığı ve güvenliği çok gerekli uygulamaları da beraberinde getirir. Çalışmalar sırasında tıp, matematik, fizik, iktisat, sosyoloji gibi bilimlerden de yararlanılır. Çalışma alanına tüm iş alanları girer. Her iş kolunun farklı uygulamaları bulunur. İş alanlarına göre çalışmalar uygulanır. Kamu ve özel sektörün hepsi kanun kapsamında yer alır. Sorumluluk işverene aittir. Kuralcılık yerine önleyici yaklaşım uygulanır. Risk değerlendirmeleri devamlı kontrol edilir.

İş Sağlığı ve İş yerlerinin Tespiti

İşyerlerinde güvenlik, sınıflandırılır. İşlerin özellikleri, iş ekipmanları, üretim şekilleri tespit edilir. İlk olarak hangi işin yapıldığı dikkate alınır. Çalışanların sayı durumuna bakılmaksızın her iş yerinde sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanları görev almalıdır.İş sağlığı hizmetleri işyeri bünyesinde yer alan personel tarafından verilir. Uygun vasıflara sahip personel olmadığı zaman hizmeti gerekli güvenlik birimlelri sağlar. Desteğin uygulanması aşamamsında Sosyal Güvenlik Kurumlarının kayıtları esastır. İşverenler tüm risklerin değerlendirmesini yaptırmak zorunda.

Acar OSBG 12 yıllık danışmanlık tecrübe ve bilgisiyle kendi iç bünyesinde sürekli olarak hizmet kalitesini denetler. Özverili ve planlı çalışma hizmetleri sunan, müşteri şikayetlerini ön plana alan http://www.acarosgb.com.tr/ firma her zaman müşterilerini bilgilendirir.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER