Reklam
Roma Efsane Kaptanıyla 1 Yıl Daha Uzattı

Roma Efsane Kaptanıyla 1 Yıl Daha Uzattı

Roma Efsane Kaptanıyla 1 Yıl Daha Uzattı

SPOR - 2016-08-24 17:31:34 Bu içerik 7230 kez okundu.

 

Kulüpleriyle özdeşleşen öyle oyuncular vardır ki onları kulüplerinden ayrı düşünemezsiniz. Bu oyuncular kariyerlerinin büyük bölümünde, hatta bazen kariyerleri boyunca aynı takımda oynar, hatta bunun için yeri geldiğinde çok büyük maddi ve manevi fedakârlıklar yapmaya hazırdırlar. İşte bu oyunculardan birisi de Totti. İtalyan kulübü Roma’nın efsane kaptanı Totti, geçtiğimiz günlerde kulübüyle olan sözleşmesini bir sene daha uzatarak gündemi işgal etti.

Anneanneye verilen söz…

27 Eylül 1976 doğumlu olan Totti’nin Roma kariyerine başlaması çok ilginç bir anekdottur. Şimdinin efsane kaptanı Totti, Roma’nın kapısından henüz 13 yaşındayken, 1989 yılında girdi. Bu sırada yanında fanatik bir Roma taraftarı olan anneannesi Maria Amabile bulunuyordu. Anneannesi bu sırada Totti’ye şu sözleri söyledi: “Bak Francesco! Burası, Roma ve sen başka takımın formasını giymeyeceksin. Hep Roma için mücadele eden bir gladyatör olacaksın.” İşte Totti de hayatı boyunca anneannesinin sözünden çıkmadı!

İşte Totti geçtiğimiz günlerde belki de profesyonel futbolculuk hayatının son sözleşmesine imza attı. Onun yaşında ve durumunda olan futbolcular ABD’de forma giymeyi seçerken onun aklında her zaman olduğu gibi tek bir kulüp vardı: Roma. Totti sözleşmesini imzalarken şu ifadeleri kullandı: “Hayalimi gerçekleştirmek için sözleşmemin uzatılmasını çok istedim. Kariyerim boyunca sadece Roma forması giymek istediğimi daha önce defalarca kez söylemiştim. Başkanla görüştükten sonra Roma ile büyük hedeflere ulaşacağıma daha çok emin oldum.” Bu Totti’nin Roma ile 25’inci sezonu olacak.

Gönüllerin Kralı Totti

Sporseverler ve canlı bahis sitesi oyuncuları Totti’nin sahadaki başarılarını ve onun yeşil sahalarda neler yapabileceğini çok iyi biliyor. Ancak Totti aynı zamanda kazandığı paranın neredeyse yarısını fakirlere harcayan ve gönüllerde taht kuran bir kahraman.

UNICEF’in iyi niyet elçisi olan Totti, aynı zamanda İtalyan moda markası Giorgio Armani’nin de modeli. Totti her sene Armani ile yaptığı mankenlik sözleşmesinden aldığı paranın yarısını yoksullar vakfına bağışlıyor. Totti aynı zamanda Roma Olimpiyat Stadında bir loca sahibi. Ancak sahada olmadığı nadir zamanlarda tercihini bu locadan değil, kale arkası tribünden, taraftarların arasından yana kullanıyor. Locasında ise her hafta farklı bir kimsesizler yurdundan gelen konuklarını ağırlıyor. Son olarak, Totti’nin düğününün yayın haklarından elde ettiği geliri bile Roma Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışladığını da belirtelim.

 

Roma’nın efsanesi Totti, taraflı tarafsız kimsenin unutamayacağı bir kahraman. Onu bir sene daha yeşil sahalarda izleyecek olmamız ise gerçekten büyük bir şans.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER