Reklam
Lice İlçesinde Operasyonlar Sonuçlandı

Lice İlçesinde Operasyonlar Sonuçlandı

Diyarbakır ilimizde bir takım PKK ile ilgili operasoynlar yapılmak zorunda kaldı . Operasyonlara JÖH,PÖH ve köylerdeki korucuların da katılımı ile operasyonlar 11 günde tamamlandı ve köyde yaşayan kişiler için tehlikeli durumlar yaşanmadan halledildi .

ASAYİŞ - 2016-07-04 09:50:47 Bu içerik 2817 kez okundu.

Diyarbakır ilimizde bir takım PKK ile ilgili operasoynlar yapılmak zorunda kaldı . Operasyonlara JÖH,PÖH ve köylerdeki korucuların da katılımı ile operasyonlar 11 günde tamamlandı ve  köyde yaşayan kişiler için tehlikeli durumlar yaşanmadan halledildi .

 

Diyarbakır ilimizin Lice,Hazro ve  Kocaköy  ilçerinde 39 köyde 23 Haziran 'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi . TSİ ise bu durumu geçen gün  saat 23.00 civarında yasağı kaldırarak halkın sokağa çıkmasına izin verdi .  

 

PKK örgütünün yaptığı faaliyetlerin sığınakları , barınakların ve depoların kullanıma kapatılması sonucunda her türlü PKK faaliyetleri engellendi .

 

Operasyonlar 11 gün boyunca devam etti . Operasyonlara toplamda 6 bin 650 kişi katıldı ve kısa sürede tamamlanması için elinden gelen yapıldı .4 hazirandan bu yana parça parça sokağa çıkma yasakları ilan edildi .

 

İlk olarak 4 ile 5 Haziaran arasında 10 - 15 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi . İkinci yasak ise 18 ile 19 Haziran arasında 13 köyde ardından ise 3. yasak 21 ile 22 Haziran arasında 33 köyde uygulandı .Diğer yasaklarda ayrı ilçelerde yer aldı . 

 

Lice ilçesinde 13 kişi tutuklandı. 34 kişi gözaltına alındı ancak 13 kişi tutuklandı .

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER