Reklam
Tansiyon Hastaları İçin Önemli

Tansiyon Hastaları İçin Önemli

Yüksek tansiyon hastaları için tehlikeli bir durum olması nedeni tansiyon hastalarına teker teker telefonlardan ulaşılmaya çalışıyor !

SAĞLIK - 2016-05-29 21:53:53 Bu içerik 5112 kez okundu.

Tensinor İlacını Kullananlar Dikkat Etsin !

Tensinor adındaki ilacın kullanımı genelde tansiyon hastaları kullandığından dolayı sağlık bakanlığı 100 miligram olarak üretilen ilacın kutularında bir hata olup 50 miligramlık hazırlanan kutuların içerisine karıştığını tespit etti. Yüksek tansiyon hastaları 50 miligram alacakken 100 miligram aldığında ölümle sonuçlanacak durumlar olduğundan dolayı sağlık bakanlığı hatanın hemen düzeltilmesi için teker teker tüm tansiyon hastalarına ulaştı ayrıca sosyal medya ve site üzerinden tüm tansiyon hastalarına ulaşmaya çalıştı . ,

Tensinor marka ilacı üreten firma ise tüm alıcılarına ulaşmaya çalışırken sağlık bakanlığına da durumu bildirerek tüm eczanelerde satışlarını  durdurdu ve ilaçları geri toplatmaya başladı .  100 miligram olarak üretilen ilaçların 50 miligram olarak üretilen kutulara karışması nedeni ile sağlık bakanlığı da elinden geldiğince hızlı hareket etmeye başlıyor . 

Eğer çevrenizde veya bildiğiniz Tensinor marka tansiyon ilacı kullanıcıları varsa bu konuda uyarı yapmalısınız  . 

 

Haber888.com sitesi tarafından hazırlanmıştır alıntı yapılacağı zaman kaynak belirtilmelidir .

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER