Reklam
Türkiye Sınırı Yeniden Alevlendi

Türkiye Sınırı Yeniden Alevlendi

Suriye ülkesinde yaşanan ISID olayları hala devam etmekle birlikte olayların sınırda yaşanması sınır halkını tedirgin etti ve yeniden mülteci sorunu artmaya başladı .

SİYASET - 2016-05-28 23:49:35 Bu içerik 3731 kez okundu.

Suriye ülkesinde yaşanan olaylar ISID kaynaklı olunca ağır silahlar ve büyük çap da hasar verecek mühimmatlar kullanılıyor . Rakka bölgesini önceden işgal eden ISID terör örgütü işgal ettiği bölgeyi bir kale haline getirerek savunmasını güçlendirdi . Rakka bölgesinden sonra ele geçirdiği Mare bölgesinde tam hakimiyet sağlamak istedi ancak Suriye ordusu daha fazla ileri gitmesini istemediğinden dolayı  ISID için büyük operasyonlar yaptı . 

Operasyonlar ve çatışmalar gerçekleşirken bölgede 160 bin kişiye yakın bir sivil halk var . Bu halkı düşünen sadece AB oldu ve AB halk için endişelerini dile getirdi .

Ayrıca yapılan çatışmaların bölgede bulunan halkın Türkiye sınırına doğru gelmesine neden oldu .Gelen halk yeni bir mülteci sorunu çıkarmaya yetecek kadar kişi oldu . 10 bin kişiye yakın kişi sınırlara akın akın geldi ancak ülkemiz için asıl sorun olan çatışmaların sınıra yakın olup ülkemizdei halka zarar vermesi oldu .  

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER