Reklam
Dünya ikincisi bilardo milli takım sporcusu Lütfi Çenet Bizim elde ettiğimiz başarılar gençler için ilham kaynağı oluyor

Dünya ikincisi bilardo milli takım sporcusu Lütfi Çenet Bizim elde ettiğimiz başarılar gençler için ilham kaynağı oluyor

Milli takımı temsilen gittikleri milli takımlar dünya 3 bant bilardo Şampiyonası'nda ikinci olan Semih Saygıner ve Lütfi Çenet ikilisinden Lütfi Çenet DHA'ya önemli açıklamalarda bulundu

SPOR - 2016-03-10 17:24:34 Bu içerik 1377 kez okundu.

Milli takımı temsilen gittikleri milli takımlar dünya 3 bant bilardo Şampiyonası'nda ikinci olan Semih Saygıner ve Lütfi Çenet ikilisinden Lütfi Çenet DHA'ya önemli açıklamalarda bulundu. Almanya'nın Viersen kantinde yapılan şampiyonada Dünya 2'ncisi olan milli takım 4 yıldır yenilmeyen Belçikalıları yarı finalde yenerek büyük başarı sağlamıştı ancak finalde Hollanda'ya yenildiler. 


Lütfi Çenet yarı final maçını forse ettiklerini ve rakiplerini eze eze yendiklerini söyleyerek şöyle konuştu:


"Oldukça büyük bir başarı aldık çünkü Belçika'nın 2 oyuncusu da dünya klasmanında en üstte yer alan çok başarılı form grafikleri olan oyuncular ve yenilmesi çok zor diye adledilen takımdı. Fakat Semih ağabey ve ben çok iyi oynayarak, oyunu forse ederek amiyane tabirle ezerek yendik. Çok mutluyuz bu konuda. Gönül isterdi ki şampiyon olalım ama finaldeki rakibimiz bizden daha iyi bir performans gösterdi. Onlara da saygı gösterip tebrik etmek lazım. Sonuçta 2'nci olduk üzülmeyeceğiz, sevineceğiz tabii ki. Önümüzdeki turnuvalara bakacağız"


Lütfi Çenet bilardo camiasının her geçen gün layık olduğu yere hızla geldiğinin de altını çizerek; "Gerek federasyonumuzun organize ettiği turnuvaların kalitesinin artması gerekse de organizasyonun daha üst seviyelerdeki potansiyele hitaben yapılması bizi mutlu ediyor. Gün geçtikçe daha iyi ortamlarda daha iyi şartlarda oynuyoruz" dedi.

 

"Bu sene rekor katılımlı oldu ve dünya rekoru"


Antalya'da düzenlenen Türkiye 3 bant şampiyonası 1. Etap müsabakalarının rekor katılımlı olmasına da değinin Lütfi Çenet; "Bu sanıyorum dünya rekoru. Bilardo açısından katılımcı olarak en büyük organizasyon. Yaklaşık 1200 sporcu, bayan, gençler ve büyükler kategorisinde yarıştılar. Federasyonumuz büyük bir değişim içerisine girmek istiyor. Değişiklikleri zaman zaman bize yansıtıyorlar, bizden de fikir alıyorlar bu da bizim hoşumuza gidiyor. Çok oyuncuyla yapılan organizasyonların tabii sorunları da oluyor, bizlerin daha anlayışlı ve özverili olması gerekiyor. Bu konuda isteklerimizi isterken bu kadar çok insanın nasıl idare edileceği organizasyonun nasıl daha iyi yapılacağı oturup öz eleştiri de yapmamız lazım kendimize çünkü çok insanla uğraşmak daha zordur. O yüzden federasyonumuzu hoş görmeliyiz. Umuyoruz daha iyilerini ilerleyen zamanlarda göreceğiz" diye konuştu.

 

"Alttan bir çok genç arkadaşın geleceğini düşünüyorum"


Bilardoda aldıkları sonuçların alttan gelenlere ilham kaynağı olduğunu da ifade eden milli sporcu, "Çok istekli, çok iyi olabilecek genç arkadaşlarımız var. Tabii ki onların da desteğe ihtiyacı var gerek mental gerek bilardo bilgisi adına eğitim olarak ders almaları gerekiyor. Bunlar kolay değil her sporun zorlukları ama neden olmasın alttan bir çok genç arkadaşın geleceğini düşünüyorum. Bizim elde ettiğimiz başarılar onlar için ilham kaynağıdır. Umarım onlar da ileride onlar da bizim ulaştığımız başarılara ulaşırlar. " diyerek sözlerini tamamladı.

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER