Reklam
Kepez'e 'temiz havuz' sertifikası

Kepez'e 'temiz havuz' sertifikası

KEPEZ Belediyesi tarafından hizmete açılan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'na, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan denetim sonunda temiz havuz sertifikası verildi

YEREL - 2016-03-04 11:50:49 Bu içerik 1324 kez okundu.

KEPEZ Belediyesi tarafından hizmete açılan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'na, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan denetim sonunda temiz havuz sertifikası verildi.

Kepezpark Varsak içerisinde yer alan dev tesis, Sağlık Bakanlığı'nın denetimlerinden yüz akıyla çıktı. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, yüzme havuzunda gerekli incelemelerde bulundu. İnceleme ve ölçümlerin sonucunda yönetmelikteki tüm kuralların uygulandığı yüzme havuzu, 'Temiz Havuz Sertifikası' aldı. Hijyenin ön planda tutulduğu tesisin uzmanlar tarafından düzenli olarak kontrol edildiğini ve temizlik konusunda tüm yönetmeliklere uygun olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni bir sertifika ile bunu bir kez daha kanıtladıklarını duyurdu. Adnan Menderes Yüzme havuzu, uzman kadrosu ile farklı yaş ve cinsiyet gruplarına değişik saatlerde hizmet veriyor. Denize kıyısı olmayan Kepez'de binlerce vatandaş hijyen içerisinde yüzme sporunu 12 ay sürdürebiliyor.

Tesiste neler var

Yaklaşık 1500 seyirci kapasiteli tribünü bulunan yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 3,10 metre derinliğinde ve 25x50 metre boyutlarında 10 kulvarlı olarak hizmet veriyor. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 m2 ısınma havuzu da yer alıyor. 5 bin m2 alana kurulan yüzme havuzunda, ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo bulunuyor. Tesiste, bedensel engelli vatandaşların kullanabilmesi için kapı girişlerine tekerlekli sandalyelerin geçişi için rampalar bulunuyor. Yine tesiste, bedensel engelli vatandaşlar için asansör, tuvalet ve seyirci alanı da bulunuyor.

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER