Reklam
CHP'li Öztunç: Davutoğlu, Başbakancılık oynuyor.

CHP'li Öztunç: Davutoğlu, Başbakancılık oynuyor.

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, "Eğer hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ise sayın Ahmet Davutoğlu ne iş yapar? Nedir senin görevin? Başbakancılık oynuyor

SİYASET - 2016-03-03 13:51:03 Bu içerik 1416 kez okundu.

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, "Eğer hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ise sayın Ahmet Davutoğlu ne iş yapar? Nedir senin görevin? Başbakancılık oynuyor. Yıldırım Akbulut’un iradesi daha kuvvetliydi" dedi.


CHP Parti Meclis üyesi Ali Öztunç ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, partilerinin Bartın İl Teşkilatını ziyaret etti. Basın toplantısında konuşan Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Cumhurbaşkanı aklını fikrini başkanlıkla bozmuş. Sabah kalkıyor Başkanlık, akşam yatıyor Başkanlık. Ankara’da Başkanlık, Afrika’da Başkanlık, her yerde Başkanlık hayali kuruyor. Bunun için de Türkiye’de inanılmaz şeyler oluyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa Mahkmesi'ne yönelik eleştirisini değerlendiren Öztunç, "AKP'nin kapatılma davası vardı. O davada aynı Anayasa Mahkemesi çıktı, reddetti. Kapatmayı reddetti. O zaman Anayasa Mahkemesi çok iyiydi. Şimdi verdiği karar nedeniyle 'tu kaka' oldu. Yandaş medyada yazılanları görüyorsunuz. Utanmasalar, Anayasa Mahkemesi üyelerine tek tek 'paralelci', 'cemaatçi' diyecekler. İşine gelince güzel, işine gelmeyince kötü. Hukuku tanımamanın bir başka yöntemidir bu. Anayasa Mahkemesinin verdiği Anayasaya uygun bir karardır" diye konuştu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da eleştiren Öztunç,  şöyle dedi:


"Adalet Bakanı'nın görevi adaleti yürütmekle görevlidir. Çıkıyor 'Yetki gaspı yapılıyor' diyor. Aslında onun istifa etmesi gerekir. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Cumhurbaşkanı kişisel görüşlerini yansıttı' diyor. Sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Afrika'dan açıklama yapıyor. 'Olur mu, ne kişisel görüşü, devletin ve hükümetin başı olarak konuştu' diyor. Şimdi ben merak ediyorum. Eğer hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ise sayın Ahmet Davutoğlu ne iş yapar? Nedir senin görevin? Başbakancılık oynuyor. Yıldırım Akbulut’un iradesi daha kuvvetliydi. Emine Hanım da '90 yıllık enkazı kaldırdık' diyor. Cumhuriyet olmasaydı Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi olamazdı. O sarayda oturamazdı, lüks hayat yaşayamazdı. 90 yıllık enkaz yok ama 14 yıllık bir enkaz var. Bu süreci bitirmek bizim boynumuzun borcudur. Daha çok vatandaşlarımıza giderek, bu gerçekleri anlatmamız gerekir."

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER