Reklam
Körler Müessesesi'ne ödül

Körler Müessesesi'ne ödül

Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Balcı'nın öyküsünü yazıp yönetmenliğini kardeşi Damla Güçer ile birlikte yaptığı Körler Müessesesi isimli kısa film, Bursa Kısa Film Yarışması'nda Birincilik Ödülü'nün sahibi oldu

KÜLTÜR - SANAT - 2016-02-26 10:40:10 Bu içerik 2945 kez okundu.

Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Balcı'nın öyküsünü yazıp yönetmenliğini kardeşi Damla Güçer ile birlikte yaptığı Körler Müessesesi isimli kısa film, Bursa Kısa Film Yarışması'nda Birincilik Ödülü'nün sahibi oldu. 


Yalan Dünya dizisindeki rolüyle büyük beğeni kazanan Öner Erkan ile Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şeker Ağa karakterini canlandıran Yüksel Ünal'ın da rol aldığı Körler Müessesesi, bugüne kadar katıldığı aralarında İzmir Kısa Film Festivali, Boğaziçi Film Festivali, İstanbul Kısa Film Festivali gibi 10'a yakın festivalde, finalist olmayı başardı. Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Balcı'nın, öyküsünü yazıp yönetmenliğini kardeşi Damla Güçer ile birlikte yaptığı film, Bursa Kısa Film Yarışması Kurmaca Dalı Birincilik Ödülü'nü kazandı. Öner Erkan da Çukurova Üniversitesi Kısa Film Yarışması'nda Basri rolüyle En İyi Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı. 


Filmle ilgili bilgi veren Yaşar Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Dilara Balcı, "Filmimizde, genç çiftin iletişimsizlik problemine farklı bir açıdan bakmak istedik. Ailelerde en büyük sorun iletişimsizlik, bütün sorunların temeli buna dayanıyor" diye konuştu. 


Yönetmenliğini Dilara Balcı ile Damla Güçer'in yaptığı filmin Görüntü Yönetmeni Hüseyin Çağlar Çamtepe, Öner Erkan, Yüksel Ünal, Ergün Metin, Sencar Sağdıç, Aynur Kesecioğlu ve Zeynep Aracıoğlu ise oyuncu kadrosunu oluşturuyor. 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER