Reklam
CHP'li Arık: TOKİ'yi seçenlerin borçları sürekli artıyor

CHP'li Arık: TOKİ'yi seçenlerin borçları sürekli artıyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, uygun koşullarda ev almak için TOKİ’yi seçen vatandaşların borçlarının sürekli arttığını belirterek, hükümetin bu mağduriyete el atmasını istedi

SİYASET - 2016-02-25 17:25:32 Bu içerik 1239 kez okundu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, uygun koşullarda ev almak için TOKİ’yi seçen vatandaşların borçlarının sürekli arttığını belirterek, hükümetin bu mağduriyete el atmasını istedi.


CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, ev sahibi olmak umuduyla TOKİ’ye üye olan vatandaşların sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Arık, TOKİ’ye vatandaşların ödeme yaptıkça borçlarının azalmadığını aksine arttığını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TOKİ üyelerinin mağduriyetini gidermesini isteyen Arık, ''Uygun koşullarla TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız zor durumda. Zira TOKİ’den konut alan vatandaşlarımız her ay düzenli olarak ödeme yapmalarına rağmen borçları azalmıyor, aksine sürekli artıyor. Örneğin Kayseri’de TOKİ üyesi bir vatandaşımızın TOKİ’ye Haziran 2015 tarihinde 63 bin 536 lira borcu var. Bu vatandaşımız 632 Lira olan taksitlerini düzenli olarak her ay ödüyor. Yıl sonunda borcu, 63 bin 536 liradan, 63 bin 942 lira yükseliyor. Yani ödeme yaptıkça vatandaşın borcu azalmıyor, artıyor. Sayın Başbakana sormak istiyorum, sayın Başbakanın TOKİ’zedelerin bu mağduriyetlerinden haberleri var mı? Varsa bu konuda nasıl bir çalışma yapmayı planlıyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER