Reklam
Nesin'in albüm sevinci

Nesin'in albüm sevinci

YAZAR Aziz Nesin'in Antalya'da yaşayan gelini tiyatro yazarı ve yönetmeni Hilal Nesin'in mizahi kitaplarının ardından ilk müzik albümü 'Dağarcık' çıktı

KÜLTÜR - SANAT - 2016-02-25 09:08:10 Bu içerik 2439 kez okundu.

YAZAR Aziz Nesin'in Antalya'da yaşayan gelini tiyatro yazarı ve yönetmeni Hilal Nesin'in mizahi kitaplarının ardından ilk müzik albümü 'Dağarcık' çıktı.

Hilal Nesin'in türkü albümü, sanatçı-yorumcu Mazlum Çimens'e ait Çimen's Yapım'dan çıktı. Albümde, tiyatronun usta sanatçısı Müjdat Gezen, Aziz Nesin'e ait 'Sivas Ağıtı' adlı şiirini okudu. 'Yârim Derdini Ver Ben Dermanın Olayım Senin' adlı türküyü de Hilal Nesin ile Hasan Yükselir birlikte seslendirdi.

İlk müzik albümüne kavuşmanın sevincini ve heyecanın yaşayan Hilal Nesin, "Yazarlık ve tiyatronun yanında, müzikle de yakından ilgileniyorum. Dostlarım bana sık sık 'neden bir albümün yok?' sorusunu hep yöneltti. Bu kez dostlarımı dinledim ve albüm çıkardım. Albüm, yazdığım kitaplara, tiyatro oyunlarına bir kardeş olarak gelmiş oldu" dedi.

Konservatuar mezunu olan Hilal Nesin'in 'Dağarcık' adlı anonim albümünde, 'Sivas Acısı', 'Yârim Derdini Ver Bana', 'Deveyi Deveye Çattım', 'Topal', 'Muğlalı', 'Zor Nazlı Yar', 'Değirmen', 'Çıkrık', Dağlar Yeşile Boyandı', 'Biber Ektim', 'Penceresi Yola Karşı' adlı türküler yer alıyor. Eski türkü ve ağıtların yer aldığı albümün satışından sağlanacak gelirin tümü, öğrencilere burs verilmesi için Aziz Nesin Vakfı'na bağışlanacak.

 

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER