Reklam
Müftü Çelik: İlahiyat öğrencileri umudumuzdur

Müftü Çelik: İlahiyat öğrencileri umudumuzdur

GAZİANTEP Üniversitesi Dayanışmaya Umut Yolu Topluluğu tarafından hazırlanan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı 'Mezuniyet sonrası hizmet alanı olarak Diyanet' konulu konferans GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti

EĞİTİM - 2016-02-23 10:45:20 Bu içerik 1353 kez okundu.

GAZİANTEP Üniversitesi Dayanışmaya Umut Yolu Topluluğu tarafından hazırlanan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in konuşmacı olarak katıldığı 'Mezuniyet sonrası hizmet alanı olarak Diyanet' konulu konferans GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Konuşmasında İlahiyat Fakültesi ve İmam Hatip öğrencilerinin Diyanet'in umudu olduğunu ifade eden Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, öğrencilerin ruhunu, manasını taşıyarak eğitim çağında olan her gencin ülkenin umudu olduğunu vurgulayarak, "İhmal edemeyeceği, ertelemeyeceği ve görmezlikten gelemeyeceği bir umududur. Umutlarımızın hedefine ulaşmasını, yeşermesini, çiçeğe, yaprağa, meyveye dönüşmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Öğrenciler olarak sizlerin de büyük ümitleri var. Allah kimseyi ümitsiz bırakmasın" dedi.

Diyanet, Fetva Kurumu, Dini Tedrisat kurumlarının milletin en temel kamu kurumu olduğunu vurgulayan Çelik, "Bazen bir aşağılık kompleksine değil, büyüklük kompleksine kapılıyoruz zaman zaman. 60-70'li yıllarda biraz aşağılık kompleksi vardı, alan dardı. Şimdi İlahiyat mezununa Avustralya'dan Amerika'ya, Afrika'dan Orta Asya'ya kadar bütün alanlar açık. Kendisinin alan yetiştirmesini tamamladığı sürece bütün görevler emrine amade şekilde bekliyor" diye konuştu.

Konferansın açılışında konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehmus Demir ise müftülük ile birlikte organizasyonlar yaptıklarını vurguladı ve Ekim ayında 'Gaziantep uleması ve Gaziantep'te dini hayat' adlı sempozyum düzenleyeceklerini kaydetti.

 

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER