Reklam
Volkan Bozkır İtalya’da .

Volkan Bozkır İtalya’da .

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya’da temaslarda bulunuyor

DÜNYA - 2016-01-28 19:50:46 Bu içerik 1911 kez okundu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya’da temaslarda bulunuyor.

Volkan Bozkır ziyaretinin ilk gününde, Cumhuriyet Senatosu'nun Dışişleri Komisyonu ve AB Politikaları Komisyonu ile İtalya Temsilciler Meclisinin Dışişleri Komisyonu ve AB Komisyonu başkan ve üyeleri ile ortak bir toplantıda bir araya geldi.

Bozkır, Temsilciler Meclisi binasında gerçekleşen ve yaklaşık 1 buçuk saat süren toplantıda üyelerin, Türkiye-İtalya ve Türkiye-AB ilişkileri, bölgedeki gelişmeler ve Türkiye’nin bundaki rolü ile basın özgürlüğü ve barış sürecinin sona ermiş olması gibi konular başta olmak üzere çok sayıda sorusunu yanıtladı.

Bozkır’ın yarınki programında ise, Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Başbakanlık AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Sandro Gozi ile ayrı ayrı görüşmeler yer alıyor.

Cuma akşamı Napoli kentine hareket etmesi planlanan Bakan Bozkır, burada onuruna verilecek yemeğe katılarak, yerel yöneticiler, işadamları ve akademisyenlerle bir araya gelecek.

Bozkır'ın ziyaretinde, Türkiye-İtalya ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerinin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında İtalyan muhataplarla görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

- Volkan Bozkır ve Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin meclisteki salona girerken.

- Volkan Bozkır Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Fabrizio Cicchitto ile birlikte.

Haber - Kamera Esma ÇAKIR - Roma

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER