BİTLİS Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından son yılarda birçok kişinin mağdur olduğu 'İletişim yoluyla dolandırıcılık' konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve özel güvenlik görevlileri bilgilendirildi. İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü, İl Müftülüğü, Meslek Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Baro ve İl Özel İdaresi'nin vereceği destekle de bu dolandırıcılık yöntemiyle etkin bir mücadele yapılacağı açıklandı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:
"Bu suçu işleyen kişi veya kişiler, telefon veya kitle iletişim araçlarıyla teknik yöntemler kullanarak kendilerini polis, savcı, hakim gibi unvanlarla tanıtıp, çeşitli senaryolar üzerinden, vatandaşlarımızda panik, korku ve tehdit oluşturarak ya da çeşitli kurgularla vatandaşların yardımseverlik gibi insani duygularını kullanarak kendilerine maddi ve manevi kazanç elde etmektedirler. İletişim yolu ile dolandırıcılık suçuyla mücadele, polisiye tedbirlerin yanında toplumun çeşitli katmanlarını da içine alacak şekilde proaktif polislik yöntemi kullanılarak, ortak çalışma gerektirmektedir. Suçla mücadelede en etkin yöntemlerden birisinin önleyici tedbirler olduğu göz önüne alındığında, ilimizde 'İletişim yolu ile Dolandırıcılık' suçunun önüne geçilebilmesi ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi, toplum üzerinde farkındalık ve bilinçlendirme oluşturmak hedefindeyiz."