2016 Sözleşmeli Öğretmen Atamaları

GÜNCEL - 2016-07-24 22:32:42

2016 Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Milli Eğitim Bakanlığı gelen yoğun istek üzerine öğretmen atamaları konusunda bir takım bilgilendirmeler yaptı .

Alınan yeni kararlar hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlerin 2017 yılında Şubat ayında ataması yapılacak ancak sözleşmeli öğretmen olacakları için bir takım şartları bulunmaktadır .

Artık sadece KPSS puanı ile değil mülakatlarla da bu durumu destekleyecek . Ülkede toplamda 47 bin tane öğretmen ücretli olarak görev yapmaktadır . Ülke geneline bakıldığında zorunlu olarak 3'te birlik kısmı Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapıyor .

Ücretli olarak görev yapan öğretmenler artık doğu illerinden başka illere tayin edilecek ve yerlerine yeni gelecek olan sözleşmeli öğretmenler alacak .

Açığa Alınan Öğretmenler

FETÖ girişiminden sonra toplamda 22 bin öğretmen FETÖ bağlantılı çıktı ve direkman men edilerek gönderildiler . MEB şimdi 10 bin öğretmen daha belirledi ve hepsini aaçığa alarak toplamda 33 bin öğretmen men edilmiş olacak.

 

Atama Ne Zaman ?

 

2017 yılının Şubat ayında 50 bin öğretmen açığa alınan öğretmenlerin yerine geçecek .

 

Maaşları ?

 

Oldukça dolgun bir maaş alabilecekler ki maaş + tazminat + ek ders + kurs ücreti + nöbet ücreti şeklinde olursa 5.000 TL maaşa sahip olabilecekler .

Günün Diğer Haberleri