Türkiye Sınırı Yeniden Alevlendi

Suriye ülkesinde yaşanan ISID olayları hala devam etmekle birlikte olayların sınırda yaşanması sınır halkını tedirgin etti ve yeniden mülteci sorunu artmaya başladı .

SİYASET - 2016-05-28 23:49:35

Suriye ülkesinde yaşanan olaylar ISID kaynaklı olunca ağır silahlar ve büyük çap da hasar verecek mühimmatlar kullanılıyor . Rakka bölgesini önceden işgal eden ISID terör örgütü işgal ettiği bölgeyi bir kale haline getirerek savunmasını güçlendirdi . Rakka bölgesinden sonra ele geçirdiği Mare bölgesinde tam hakimiyet sağlamak istedi ancak Suriye ordusu daha fazla ileri gitmesini istemediğinden dolayı  ISID için büyük operasyonlar yaptı . 

Operasyonlar ve çatışmalar gerçekleşirken bölgede 160 bin kişiye yakın bir sivil halk var . Bu halkı düşünen sadece AB oldu ve AB halk için endişelerini dile getirdi .

Ayrıca yapılan çatışmaların bölgede bulunan halkın Türkiye sınırına doğru gelmesine neden oldu .Gelen halk yeni bir mülteci sorunu çıkarmaya yetecek kadar kişi oldu . 10 bin kişiye yakın kişi sınırlara akın akın geldi ancak ülkemiz için asıl sorun olan çatışmaların sınıra yakın olup ülkemizdei halka zarar vermesi oldu .  

Günün Diğer Haberleri