İkinci el otomobillere de ÖTV zammı

İkinci el otomobillere de ÖTV zammı
İkinci el otomobillere de ÖTV zammı Harun Baskan
Bu içerik 866 kez okundu.
Reklam

İkinci el araçlara zam geldi. Sıfır araçlara ÖDV , KDV derken ekstradan zam gelince eski model olan ikinci el araçlar ve henüz 2-3 yıllık olan ikinci el araçlar içinde ciddi anlamda zamlar geldi. Bu konuda ÖTV ve KDV zamları ikinci el piyasasını etkiledi. 

İstanbul Oto Galericileri Oto Alım Satım Yakımı Yağlama Esnaf Odası Başkanı Kenan Taşlıdağ ikinci el piyasasında lüks modellere 15-20 bin TL orta sınıf otomobiller de ise 2-3 bin TL zam yapılacağını söyledi.

Taşlıdağ sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “İkinci el piyasası etkilenecek. 2014-2015 model yüksek segment araçlarda 15-20 bin TL zam olacak. Alt seğment araçlarda ise 2-3 bin TL zam göreceğiz” dedi.
tablo

‘ZAM GELENE KADAR OTOMOBİL VERMEDİLER’

ÖTV’si önceki yıllarda ödenmiş ikinci el araçların satışını yapan galericiler adına konuşan Taşlıdağ, “Sıfır araba satanlar fırsatçılık yapıyor. Vatandaşa elimizde araba yok diyerek otomobil vermediler zam gelene kadar” diye konuştu.
İstanbul Anadolu Yakası Oto Galericiler Derneği Başkanı Erdoğan Bayrak da ikinci el otomobile zam geleceğini belirtirken, otomotiv şirketlerinin ÖTV zammını amorti ederek tam olarak vatandaşa yansıtmayacaklarını düşündüğünü söyledi.

 

 

‘YARI YARIYA AMORTİ EDECEKLER’

ÖTV artışının 2. ele de yansıması olacak tabi ancak satıcı firmalar en az yarı yarıya fiyatları amorti edecek.
Çok büyük bir fiyat artışı olacağını zannetmiyorum: Firmaların 2016 satış rakamlarını yakalama amacıyla bu ay fiyat artışına gideceklerini beklemiyorum. 2017 itibariyle fiyatlar değişecektir ancak satışlarda bir hareketlilik olmazsa firmalar bunu kendi içlerinde amorti edeceklerdir.

ötv ikinci el zammı araçlara zam
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023