Dünyanın Yedi Harikası

Dünyanın Yedi Harikası, dünya üzerinde insanlar tarafından inşa edilmiş muhteşem yapılardır. Bu yapılar oldukça gösterişli, oldukça özenle inşa edilmiştir.

Dünyanın Yedi Harikası
Dünyanın Yedi Harikası
Bu içerik 3598 kez okundu.
Reklam

Dünyanın Yedi Harikası, dünya üzerinde insanlar tarafından inşa edilmiş muhteşem yapılardır. Bu yapılar oldukça gösterişli, oldukça özenle inşa edilmiştir. Her yıl bu görkemiyle bulunduğu ülkelere milyonlarca ziyaretçiyi çekmektedir. Bu harika yapıları görmek için insanlar dünyanın dört bir yanından akın etmektedir. Bu harikalar neler sizlere biraz bunlardan bahsedelim.

1-Chichen Itza

Yedi harikadan biri Meksika’da bulunan Chichen Itza, Meksika’nın en çok ziyaret edilen ikinci arkeolojik sit alanı olma özelliğini taşımaktadır.

2-Cristo Redentor

Cristo Redentor yani Kurtarıcı İsa heykeli Brezilyanın en önemli simgelerinden biridir. Fransız heykeltıraş Paul Pandowski tarafından 5 yıl için tamamlanmıştır.

3-Çin Seddi

Yedi harikadan belki en çok bilinenidir. Çin’de bulunan Çin Seddi’nin Hun akınlarından Çin’i korumak için yapıldığı söylenmektedir. Bilgi sitesi ile Çin Seddi ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmanız mümkündür.

4-Machu Picchu

Peru’da bulunan bu muhteşem antik şehir etrafındaki doğal güzelliklerle de dikkat çekmektedir.

5-Petra

Petra antik şehri Ürdün’de bulunmaktadır. Muhteşem taş işlemeleriyle dikkat çekmektedir. Yaklaşık 100 km2 alana yayılarak inşa edilmiştir. Şehir 7 Temmuz 2007 yılında Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri seçilmiştir.

6-Kolezyum

İtalya’nın başkenti olan Roma’da bulunan amfitiyatro olarak bilinen Kolezyum, aslında bir arenadır.

7-Tac Mahal

Babür İmparator Şah Cihan tarafından inşa ettirilmiştir. Oldukça gösterişli bir yapıdır. Bu yapıya bakınca insan içinde Sibel Kekilli yaşıyor diye düşünmekten kendini alamıyor.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023