HGS Bakiye Öğrenme

Türkiye’de bazı köprü ve otoyol kullanımlarında daha hızlı bir şekilde ile ödeme yapabilmek amaçlı oluşturulan sisteme HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi adı verilmektedir.

HGS Bakiye Öğrenme
HGS Bakiye Öğrenme
Bu içerik 3655 kez okundu.
Reklam

Türkiye’de bazı köprü ve otoyol kullanımlarında daha hızlı bir şekilde ile ödeme yapabilmek amaçlı oluşturulan sisteme HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi adı verilmektedir. Hızlı Geçiş Sistemi, köprü ve otoyol girişlerinde trafik sıkışması durumunu minimuma indirmek ve yolcuların trafikte zaman kaybetmemesi hedeflenerek faaliyete geçirilmiş bir sitemdir. HGS kart sahipleri köprü ve otoyol gişelerinde hızlı ve seri bir şekilde ödemelerini gerçekleştirebilirler.

HGS bakiyesini öğrenmek isteyen bir kişi bildirdiği ve sisteme kaydetmiş olduğu GSM numarasına Hgs bakiyesinin azaldığı durumlarda sistem üzerinden otomatik mesaj ile kişi bilgilendirilir. HGS bakiye öğrenme işlemini elektronik ortamda yapmak isteyen kullanıcılar PTT’nin sitesinde kullanılan sisteme üye olabilmektedirler. PTT sitesinde sunulan sisteme üye olduktan sonra HGS online işlem merkezi aracılığı HGS bakiye sorgulama işlemi yapılabilir. Bakiyenin azaldığı koşulda ise HGS bakiye yükleme işlemini gerçekleştirilebilir.

Hgs yükle işlemleri için online Hgs yükleme, kredi kartı ile Hgs yükleme işlemleri kullanılarak Hgs yükleme işlemleri gerçekleştirilebilir.

Hgs araç kullanıcıları için oldukça avantajlı bir sistemdir. Fakat bakiye konusunda tedbirli olmak gerekmektedir. Bakiyenin yetersizliği durumlarında araç sahipleri köprü ve otoban geçişlerinde yetersiz bakiye yaşamaları durumlarında kaçak geçiş yapmış sayılırlar ve araç plakalarına ceza işlemi yansıtılmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek ve Hgs geçişlerinde ceza almamak için sık sık bakiye kontrolü ve bakiye yüklemesi yapılması gerekmektedir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023